Hoe zet ik mijn boog in elkaar

In deze handleiding leggen wij uit hoe je een Take Down boog in elkaar zet en de eerste stappen zet bij het in gebruik nemen van je boog. We hebben als voorbeeld de Core Take Down gebruikt, maar deze handleiding kan toegepast worden op vrijwel alle Take Down bogen.

IMG_20151106_143300Stap 1. Wat heeft u nodig?
U heeft geen speciaal gereedschap nodig om de boog in elkaar te zetten. Al het basismateriaal dat u nodig heeft wordt bijgeleverd:

– Middenstuk/handvat
– 2 latten
– Pees
– Pijlensteun
– Nokringen

Is een van deze onderdelen niet geleverd? Dan bestaat de kans dat u de boog niet in elkaar kunt zetten. Neem dan contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat u dit alsnog zo snel mogelijk ontvangt.

 

Stap 2. De boog in elkaar zetten
IMG_20151106_143955Is alles compleet? Dan kunt u nu de latten aan het middenstuk bevestigen, dit doet door de lat in de sleuf te schuiven van het middenstuk. Een set latten bestaat uit een bovenkant en een onderkant. Bij de Core latten kunt u de onderkant herkennen aan de maat van de latten, bijvoorbeeld 68″ – 24#. Er zijn echter ook latten waarbij het op de lat zelf beschreven staat of het om de boven- of onderkant gaat.

Bij het bevestigen van de latten moeten de punten van u af komen te staan, zoals aangegeven in de afbeelding.

Stap 3. De pees monteren
De bijgeleverde pees heeft een groot en een klein oog, zie afbeelding 1. De kant met het grote oog is de bovenkant en de kant met het kleine oog in de onderkant van de pees.
Schuif vervolgens de kant met het grote oog over de bovenste lat, zoals in afbeelding 2 is te zien. De onderkant van de pees bevestig je al in de sleuf van de onderste lat, zie afbeelding 3.

pees monteren

Als je alles goed hebt gedaan dan ziet de situatie er als volgt uit:

IMG_20151106_144322

Als dit het geval is dan ga je verder met het bevestigen van het spankoord. Het spankoord heeft doorgaans een vlak gedeelte en een “hoedje”, het vlakke gedeelte schuif je tot echter het oog je van de pees die je zojuist op de bovenste lat hebt bevestigd, zie afbeelding 4. Het hoedje van het spankoord schuif je over het lateinde (de tip) van de onderste lat heen, zie afbeelding 5.

spankoord

Vervolgens gaat u zoals in de onderstaande afbeelding is te zien op het spankoord staan.
IMG_20151106_144602
Als je de boog voldoende op spanning hebt gebracht kan het oogje dat aan de kant van het vlakke gedeelte van het spankoord zit over het lateinde worden geschoven. Haal nu langzaam het spankoord van spanning en je boog is opgespannen.

laatste stap