• Snelle levering
    • Veilig betalen
    • Niet goed geld terug
    • Persoonlijk advies

ALLES VOOR DE BEGINNENDE EN
GEVORDERDE BOOGSCHUTTER!

Herroepingsrecht


Retourneren / herroeping

Ben je niet tevreden over het gekochte product? Geen probleem. Binnen 14 dagen na ontvangst van je gekochte product, kun je het product retour sturen.

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heb je als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij je wel zelf de porto kosten voor het terugsturen moet betalen. Je kunt hierbij:

- Binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of
- Binnen 14 dagen na ontvangst je van de herroeping op de hoogte brengen en vervolgens binnen 14 dagen na die melding retourneren. 

Voorwaarden retourzending artikelen
Het is van belang dat producten goed en dergelijk verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in - indien redelijkerwijs mogelijk - de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. Heb je een combinatieaanbieding gekocht en wil je deze of een gedeelte hiervan retourneren, hou er dan wel rekening mee dat je het zelfde bedrag terug krijgt als je er voor betaald hebt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit met track & trace te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of volledige restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.

Er zijn een aantal producten uitgezonderd van het herroepingsrecht. Dit betekent dat deze artikelen niet geruild of geretourneerd kunnen worden. Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:

- Custom samengestelde pijlen welke door ons aan de hand van specificaties door de klant doorgeven zijn vervaardigd. 

- Op maat gezaagde pijlschachten en pijlen.
- Custom gemaakte bogen welke door onze leveranciers zijn gemaakt aan de hand van specificaties die door de klant zijn doorgegeven.

Zakelijke bestellingen
Voor bestellingen welke via de zakelijke afdeling zijn geplaatst, dient er ten allen tijden eerst te worden overlegd met je betreffende contactpersoon, voor er iets retour mag worden gezonden.


Stappenplan retourzendingen

Wil je gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij je het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan welk(e) artikel(en) wilt retourneren, hiervoor kun je het formulier voor herroeping downloaden. Je hebt hierna 14 dagen de tijd het artikel naar ons terug te sturen. Let op; De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. 

Zodra wij de retourzending hebben ontvangen zullen wij het aankoopbedrag hiervan binnen 10 werkdagen terugboeken via dezelfde betaalwijze als waarop wij de betaling hebben ontvangen. 

Je kunt een retourzending terugsturen naar onderstaand adres:

Dutch Bow Store
Afdeling Retouren
Nudepark 177
6702DZ Wageningen


Garantie aanvraag

Mocht je bestelde product bij ontvangst defect blijken te zijn of heb je van ons een verkeerd artikel ontvangen, verzoeken we je ons daar direct na ontvangst van op de hoogte te stellen volgens de retourprocedure. Je hebt hier, na ontdekking van de schade, wettelijk minimaal twee maanden de tijd voor. Echter verzoeken we je dit binnen 24 uur te doen, daar er in een later stadium niet meer goed te controleren is hoe het defect is ontstaan. Na ontvangst van het defecte product zullen wij dit eerst controleren. Als blijkt dat het product inderdaad defect is, zullen wij het product direct vervangen. Je ontvangt van ons een retourlabel waarmee je het defect artikel (uiteraard netjes ingepakt) via een pakketpunt kunt terugsturen.

Zelf gemaakte schade is uiteraard niet te retourneren. 

Mocht je niet zeker weten of het product defect is, kun je een e-mail sturen naar onze service afdeling via info@dutchbowstore.com