• Snelle levering
    • Veilig betalen
    • Niet goed geld terug
    • Persoonlijk advies

ALLES VOOR DE BEGINNENDE EN
GEVORDERDE BOOGSCHUTTER!

Boogschieten

Boogschieten is een populaire sport en daarnaast uitermate goed geschikt als evenement voor een uitje, een feest en vermaak!


Boogschieten als evenement

Boogschieten is een bijzondere ervaring: Geest, lichaam, techniek en de boog werken samen als één om de pijl in het doel te krijgen. Schieten met een boog is een spannende belevenis!


Boogschieten als sport

Boogschieten is een zeer uitdagende sport! Vaak begin je met een recurve boog. Voordat je een eigen boog gaat kopen, is het verstandig om je door ons te laten adviseren over de aanschaf van een boog. Een goede beginnersboog hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is wel belangrijk dat je direct de juiste lengte en het juiste trekgewicht kiest. Wij helpen je graag op weg zodat je de juiste materialen krijgt. Je kunt altijd langskomen in onze handboog winkel voor een vrijblijvend en goed advies.

Verenigingen

Er zijn in Nederland veel vereniging waar je kunt boogschieten. Op dit moment is boogschieten zo populair dat veel verenigingen een wachtlijst hanteren. Informeer daarom goed voordat je je aan gaat melden. Na de basiscursus kun je ook gaan deelnemen aan wedstrijden. Tijdens de basiscursus leer je alle juiste technieken die je nodig hebt om goed en veilig te kunnen schieten. De basiscursus duurt een aantal weken, hoeveel hangt af van het trainingsprogramma van de betreffende club.


Regelgeving

Iedereen in Nederland mag een boog bezitten. Je mag alleen niet overal met een boog schieten. Boogschieten mag niet op openbaar terrein. Je mag wel op eigen terrein schieten zoals bijvoorbeeld in je achtertuin of op een afgeschermde locatie, mits het op een veilige manier kan. Als je een boog gaat vervoeren, mag deze niet gereed zijn voor gebruik. Het is dus raadzaam om jouw boog te vervoeren in een tas of koffer. Jagen met een boog is in Nederland niet toegestaan.


Wat heb je nodig?

Om goed te kunnen schieten heb je naast een boog en pijlen ook een armbeschermer nodig. Ook is een vingertab of handschoen aan te raden om veilig te kunnen schieten en je vingers te beschermen tegen het schuren van de pees. Het allerbelangrijkste en het meest vergeten is een goed doel. Om thuis te kunnen schieten zonder dat je pijlen of je schutting stuk gaan, heb je een goed doel nodig. Doelen komen in allerlei soorten en maten. Wij adviseren je graag welk doel het beste bij jouw boog past.