Boogschieten

BoogschietenBoogschieten

Boogschieten is een populaire sport en daarnaast uitermate goed geschikt als evenement voor een uitje, een feest en vermaak!

Boogschieten als evenement

Boogschieten is een bijzondere ervaring: . Geest, lichaam techniek en de  kruisboog werken samen als één om de pijl in het doel te krijgen. Schieten met een boog is een spannende belevenis!

Wilt u een keer een dag schieten met een handboog of bent u op zoek naar een bedrijfsuitje? Bel direct 0317-747103. Wij werken samen met de beste en meest veilige evenementenbureaus en verzorgen ook zelf evenementen. Boogschieten door heel NL mogelijk.

Boogschieten is een leuke en onvergetelijke ervaring. Maar, het is van uiterst belang dat het veilig gaat. Daarom hebben wij een speciaal team met door ons zelf opgeleide evenementenverzorgers voor u klaar staan. Onze medewerkers werken in onze winkel als adviseur voor het aanmeten van een nieuwe boog en weten alles wat komt kijken bij verantwoord boogschieten!

Boogschieten als sport

Boogschieten is een zeer uitdagende sport! Vaak begin je met een recurveboog. Voordat je een eigen boog gaat kopen, is het verstandig om je door ons te laten adviseren over de aanschaf van een boog. Een goede beginnersboog hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is wel belangrijk dat je direct de juiste lengte en het juiste trekgewicht kiest. Wij helpen je graag op weg zodat je de juiste materialen krijgt. Je kunt altijd langskomen in onze handboog winkel voor een vrijblijvend en goed advies.

Verenigingen

Er zijn in Nederland veel vereniging waar je kunt boogschieten. Op dit moment is boogschieten zo populair dat de meeste verenigingen een wachtlijst hanteren. Informeer daarom goed voordat je je aan gaat melden. Na de basiscursus kun je deelnemen aan wedstrijden. Tijdens de basiscursus leer je alle juiste technieken die je nodig hebt om goed en veilig te kunnen schieten. De basiscursus duurt doorgaans 10 tot 12 weken.

Regelgeving

Iedereen in Nederland mag een boog bezitten. Je mag alleen niet overal met een boog schieten. Boogschieten mag niet op openbaar terrein. Je mag wel op eigen terrein schieten zoals bijvoorbeeld in je achtertuin of op een afgeschermde locatie. Als je een boog gaat vervoeren, mag deze niet gereed zijn voor gebruik. Het is dus raadzaam om jouw boog te vervoeren in een tas of koffer. Jagen met en boog is in Nederland niet toegestaan.

Wat heb je nodig?

Om goed te kunnen schieten heb je naast een boog en pijlen ook een armbeschermer nodig. Ook is een vingertab of handschoen aan te raden om veilig te kunnen schieten en je vingers te beschermen tegen het schuren van de pees. Het allerbelangrijkste en het meest vergeten is een goed doel. Om thuis te kunnen schieten zonder dat  je pijlen stuk gaan, heb je een goed doel nodig. Doelen komen in allerlei soorten en maten. Wij adviseren je graag welk doel het beste bij jouw boog past!

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie